Over ons

Voorstellen

Kelly de Kok

Van kleins af aan riep ik altijd al: “Dierenartsassistente wil ik worden of in ieder geval iets met dieren!” 

Zo gezegd zo gedaan, nouja bijna. Toen ik 18 was ben ik gaan werken in een dierenpension in Hellevoetsluis. Jarenlang heb ik dit met heel veel plezier gedaan en ik wilde meer te weten komen over gedrag van honden. Ik ben de opleiding voor Kynologisch Instructeur gaan volgen aan de Martin Gaus Academie en van het een kwam het ander. 

In april 2017 ben ik gestart als ‘Martin Gaus Hondenschool Gouda’. In oktober 2018 ben ik zelfstandig verder gegaan, mede omdat ik me meer met de opvoeding van de honden (ongeacht de leeftijd) bezig wilde gaan houden in plaats van trainen.

Ik zie om me heen veel mensen, die het lastig vinden om met hun hond hun persoonlijke doel(en) te behalen. Ik wil samen met jullie aan die doelen werken. Ik durf van mezelf te zeggen, dat door mijn jarenlange opgebouwde ervaring geen enkele vraag te gek is. Iedereen is welkom!

Mijn eigen doel is vooral: ‘zoveel mogelijk mensen met hun hond te helpen, hoe je ervoor kunt zorgen dat je hond zich sociaal gedraagt in alle omstandigheden, in alle omgevingen’.

Tot slot maak ik veel gebruik van theorielessen, omdat ik het belangrijk vind om iedere eigenaar meer inzicht te geven in hun hond en de behoeften die deze hond heeft.

Kelly de Kok - Eigenaresse van De Hondenleerschool

Esmé Scheen

In Maart 2017 kwam onze eerste hond Fenna in huis, een Portugese Waterhond. Wij hadden thuis nooit honden dus ik vond het belangrijk om met haar naar een goede hondenschool te gaan, om vooral zelf te leren hoe ik haar op een goede manier de goede dingen kon leren. En zo kwam Kelly op mijn pad. Ik volgde bij haar cursus op cursus en Fenna en ik beleefde hier veel plezier aan. 

Wat ik heel fijn vond aan Kelly, was dat zij niet schroomt om haar ervaringen met ons te delen. Zo kwam zij dus ook een keer enthousiast terug van een privé-workshop en zij vroeg mij of ik het leuk zou vinden een instructeursopleiding te gaan volgen.

En zo begon mijn avontuur.

Sindsdien ben ik meer mee gaan lopen bij Kelly op de hondenschool om zo meer ervaring op te doen met verschillende honden en lesgeven.

Maart 2018 begonnen we aan de instructeursopleiding  en na hard werken, zowel lachend als huilend, heb ik dit met goede cijfers kunnen afronden en verheug ik me erop om nog vele jaren heel veel honden en hun eigenaren te helpen.

Esmé Scheen - Instructeur
Jelle Scheen - Instructeur

Jelle Scheen

Dol op onze hond Fenna en dat ik graag (sportief) buiten ben, maakt het dat ik absoluut GEEN (bij) baantje wilde als vakkenvuller oid. Ik geef al een aantal jaren les op de hockeyclub, zowel aan volwassenen als kinderen, dat vind ik erg leuk om te doen. 
Die honden….die zijn ook zo leuk….

Mijn moeder, Esmé, en Kelly werken sinds een paar jaar samen en zo kwam ik op het idee Kelly te vragen of ik bij haar op de hondenschool kan werken. Gelukkig zei Kelly meteen JA! 
Ik ben meteen begonnen met meelopen bij Kelly en Esmé en al snel kreeg ik het vertrouwen van Kelly. Ik geef in de vakanties zelfstandig de kind & hond workshops. Dit vind ik erg leuk om te doen en iedereen reageert positief.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb mijn instructeursopleiding succesvol afgerond en ben nu de jongste instructeur op De Hondenleerschool, dat is best gaaf! Elke dag dat ik lesgeef is een feestje, het is fijn om eigenaren en hun honden te mogen helpen.

Melissa van der Eijk

Dol op dieren, dat is 1 ding wat ik al zeker wist vanaf kleins af aan.
 
Toen ik 12 jaar was kregen wij onze eerste hond, een kooiker. Toen ik op mijn 21e mijn ouderlijk huis verliet kon ik niet wennen aan de stilte in huis. Al snel kwam Spook (op z’n Engels) in ons leven, een kruising Tibetaanse Spaniël. Vorig jaar hebben wij nog een volle tibetaanse spaniël erbij genomen, Jip. 
 
Na al wat andere cursussen bij andere hondenscholen te hebben gedaan, waar ik niet verder kwam, kwam ik terecht bij Kelly. Wat een wereld van verschil! 
Bij Kelly leer je met alles om te gaan waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Je traint zowel binnen als buiten op diverse locaties, zodat je alles goed in de praktijk kan brengen. 
 
Vorige maand kwam Kelly met het aanbod of ik wilde komen helpen en leren en daar was maar 1 antwoord op, vanaf mijn kant: ‘Ja! Wat een eer!’
 

Vanaf nu zal ik dus heel vaak meelopen met lessen en hopelijk in de toekomst deel gaan uitmaken van dit onwijs leuke team! 

Melissa van der Eijk
Schuiven naar boven