Over ons

Voorstellen

Kelly de Kok

Van kleins af aan riep ik altijd al: “Dierenartsassistente wil ik worden of in ieder geval iets met dieren!” 

Zo gezegd zo gedaan, nouja bijna. Toen ik 18 was ben ik gaan werken in een dierenpension in Hellevoetsluis. Jarenlang heb ik dit met heel veel plezier gedaan en ik wilde meer te weten komen over gedrag van honden. Ik ben de opleiding voor Kynologisch Instructeur gaan volgen aan de Martin Gaus Academie en van het een kwam het ander. 

In april 2017 ben ik gestart als ‘Martin Gaus Hondenschool Gouda’. In oktober 2018 ben ik zelfstandig verder gegaan, mede omdat ik me meer met de opvoeding van de honden (ongeacht de leeftijd) bezig wilde gaan houden in plaats van trainen.

Ik zie om me heen veel mensen, die het lastig vinden om met hun hond hun persoonlijke doel(en) te behalen. Ik wil samen met jullie aan die doelen werken. Ik durf van mezelf te zeggen, dat door mijn jarenlange opgebouwde ervaring geen enkele vraag te gek is. Iedereen is welkom!

Mijn eigen doel is vooral: ‘zoveel mogelijk mensen met hun hond te helpen, hoe je ervoor kunt zorgen dat je hond zich sociaal gedraagt in alle omstandigheden, in alle omgevingen’.

Tot slot maak ik veel gebruik van theorielessen, omdat ik het belangrijk vind om iedere eigenaar meer inzicht te geven in hun hond en de behoeften die deze hond heeft.

Kelly de Kok - Eigenaresse van De Hondenleerschool

Esmé Scheen

In Maart 2017 kwam onze eerste hond Fenna in huis, een Portugese Waterhond. Wij hadden thuis nooit honden dus ik vond het belangrijk om met haar naar een goede hondenschool te gaan, om vooral zelf te leren hoe ik haar op een goede manier de goede dingen kon leren. En zo kwam Kelly op mijn pad. Ik volgde bij haar cursus op cursus en Fenna en ik beleefde hier veel plezier aan. 

Wat ik heel fijn vond aan Kelly, was dat zij niet schroomt om haar ervaringen met ons te delen. Zo kwam zij dus ook een keer enthousiast terug van een privé-workshop van de Bend-to-Assent® methode en zij vroeg mij of ik het leuk zou vinden mee te gaan doen met de instructeursopleiding bij Hondencentrum WRAF van Mandy van Gelder.

En zo begon mijn Bend-To-Assent®  avontuur.

Sindsdien ben ik meer mee gaan lopen bij Kelly op de hondenschool om zo meer ervaring op te doen met verschillende honden en lesgeven.

Maart 2018 begonnen we aan de instructeursopleiding  en na hard werken, zowel lachend als huilend, heb ik dit met goede cijfers kunnen afronden en verheug ik me erop om nog vele jaren heel veel honden en hun eigenaren te helpen met deze fantastische methode.

Esmé Scheen - Bend-to-Assent® instructeur
Jelle Scheen - Bend-to-Assent® instructeur

Jelle Scheen

Dol op onze hond Fenna en dat ik graag (sportief) buiten ben, maakt het dat ik absoluut GEEN (bij) baantje wilde als vakkenvuller oid. Ik geef al een aantal jaren les op de hockeyclub, zowel aan volwassenen als kinderen, dat vind ik erg leuk om te doen. 
Die honden….die zijn ook zo leuk….

Mijn moeder, Esmé, en Kelly werken sinds een paar jaar samen en zo kwam ik op het idee Kelly te vragen of ik bij haar op de hondenschool kan werken. Gelukkig zei Kelly meteen JA! 
Ik ben meteen begonnen met meelopen bij Kelly en Esmé en al snel kreeg ik het vertrouwen van Kelly. Ik geef in de vakanties zelfstandig de kind & hond workshops.  Dit vind ik erg leuk om te doen en iedereen reageert positief.

Maar toch wilde ik meer…
Ik vroeg Ernest (de man van Mandy van Gelder, van Hondencentrum WRAF) of ik eens met hem mee mocht lopen om nog meer ervaring op te doen en ik ben zo diverse keren met hem meegegaan, met zijn cursisten. 
We gingen naar de heide, hebben een city-trip gedaan en zijn ook naar de dierentuin geweest. Ik heb daar erg veel van opgestoken. 

Omdat ik nog op school zit, bood Mandy mij de mogelijkheid de opleiding bij haar te volgen in de zomervakantie. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb mijn instructeursopleiding succesvol afgerond en ben nu de jongste Bend-To-Assent® instructeur, dat is best gaaf! Elke dag dat ik lesgeef is een feestje, het is fijn om eigenaren en hun honden te mogen helpen met deze mooie methode.

Marianne van Dongen

Zolang als ik me kan herinneren hebben we een hond thuis. Toen ik 18 was zei ik tegen mijn ouders, ‘goh wat zouden jullie ervan vinden als ik een eigen hond koop’ en mijn ouders vonden het prima mits ik er helemaal zelf voor zou zorgen. Mijn eerste Mechelaar niet zo leuk. Ik wist dat het een afgekeurde politiehond was, maar ik had nooit kunnen bedenken (hoe onwetend ik toen was) dat deze hond (Arak) vol angstagressie zat. Gelukkig met hulp van me moeder, toen de hondenschool en de liefde die wij hem gaven is hij voor ons een geweldige lieve hond geworden en heb ik veel van hem mogen leren.  Na Arak kwam puppy Bruno.
Met Bruno heb ik puppy cursus gevolgd, een Huis,Tuin en Keuken cursus en toen hij 1 jaar was ben ik met hem gaan Flyballen. Deze geweldige sport beoefen ik nog steeds en inmiddels  ben ik al ruim 11 Flyball instructeur en ik kan wel zeggen dat deze sport mijn grootste passie is.

Sinds augustus 2017, studeer ik aan de Martin Gaus Academie voor Kynologisch Gedragstherapeut en reeds geslaagd voor Kynologisch Instructeur 1 en 2. In februari ben ik met de opleiding van Kynologisch Massagetherapeut begonnen, omdat ik van mening ben dat massage een hele goede aanvulling is bij gedragstherapie en scholing voor hond. Bij Sam Turner heb ik de instructeurs opleiding voor Balans en Coördinatie instructeur gevolgd. 

Vanaf januari 2018 geef ik iedere vrijdagavond Ringtraining.

Marianne van Dongen - Instructeur Ringtraining

Manchester Terrier, Bullet is in mijn leven gekomen en door hem heb ik kennis gemaakt met de Hondententoonstellings (show) wereld. Na een jaar ringtraining volgen werd ik gevraagd om les te geven. Inmiddels geef ik 10 jaar Ringtraining en wat is het toch leuk om op een positieve manier de honden te leren netjes mee te laten lopen,  mooi te laten staan, zich te laten betasten door een ‘vreemde’ keurmeester en tandjes te laten kijken.

Leontine Tjaarda - Bend-to-Assent® instructeur

Leontine Tjaarda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schuiven naar boven