Hoopers


De Hondenleerschool - Dé Hondenschool van Gouda - Hoopers

 

Hoopers is een nieuwe hondensport in Nederland. Oorspronkelijk komt deze hondensport uit Amerika. Daar is het ontwikkeld voor honden die nog niet aan Agility (Behendigheid) mee kunnen doen omdat ze te jong zijn of voor de honden die te oud zijn en de lichamelijke belasting niet meer aan kunnen. 

 

Uiteindelijk is Hoopers nu een leuke, nieuwe en volwaardige opzichzelfstaande hondensport geworden en volop in ontwikkeling.

 

Lesopbouw

Allereerst worden de basisvaardigheden aangeleerd.

 

Alle vaardigheden worden positief aangeleerd, omdat de hond uiteindelijk een parcours zelfstandig dient af te leggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler, die daarbij op 1 plek blijft staan en dus niet hoeft mee te rennen en zelfs niet hoeft mee te lopen.

 

Uiteindelijk kunnen de aangeleerde vaardigheden om de hindernissen te nemen worden gekoppeld in een parcours. Dan wordt er voor de hond een positie aangegeven, waar vanuit de hond dient te starten en een vaste positie voor de handler, die de hond vanuit die positie over het parcours dirigeert met stem- en handaanwijzingen.

 

Het is een fantastische sport om voor je plezier te doen en zeker voor het plezier van de hond. En mocht competitie je meer aanspreken, dan is dat ook een optie.

Voor wie?

Hoopers is dus geschikt voor een zeer brede doelgroep.

De hindernissen bij Hoopers zijn allemaal laag bij de grond om de belasting voor de hond zo minimaal mogelijk te houden. Er wordt gewerkt met Hoopers, tonnen en tunnels. De hond springt dus niet en er zijn geen hoogte hindernissen in deze sport aanwezig. De lijnen die de hond loopt zijn vloeiend, dus zonder scherpe draaibewegingen.

 

- Het bevordert de samenwerking en binding met de handler.

- Het brengt meer rust in de hond, omdat de hond ook nadenkt.

- De handler wordt bewuster van de eigen lichaamstaal.

- Het kan dienen als voorbereiding op een andere sport.

- Honden die fysiek minder belastbaar zijn, kunnen alsnog een leuke sport beoefenen.

 

Hoopers is ook goed te combineren met andere sporten, omdat dit niet conflicteert met andere oefeningen.  

 

Wat kost het?

De kosten voor Hoopers zijn:

 

8 lessen:  € 125,-

Wanneer?

Mei 2019 

 

Hoopers

€ 125,00