Workshops & Lezingen

Wandelen zonder trekken workshop

Een van de meest gestelde vragen is “Hoe leer ik mijn hond het trekken aan de riem af?

De meeste mensen met een hond die trekt aan de lijn, hebben het zelf onbewust aangeleerd. Dat begint vaak al als pup. Het pupje moet plassen en trekt naar een grasveld en je loopt er snel achteraan: allang blij dat de pup het niet in huis doet. Maar ook als de pup trekt naar mensen, andere honden en interessante plekjes om te ruiken lopen velen er achteraan en beloon hiermee het trekgedrag.

Er zijn veel mensen die het erg vervelend vinden dat hun hond trekt aan de lijn en leggen hun focus op het afleren van het trekken. Heb voor ogen welk gedrag je van je hond wilt zien in plaats van wat je niet wilt zien. Als je zelf niet weet wat je van je hond wilt, kun je hem het ook niet duidelijk maken.

Dat is dan ook waar wij jullie mee gaan helpen tijdens de workshop ‘Wandelen zonder trekken’. De workshop is daarom ook voor iedereen die tips wilt om de hond te leren netjes mee te lopen aan de lijn, zonder te trekken.

 

Hond & Vuurwerk lezing

Ook dit jaar zal ongetwijfeld knallend eindigen, maar voor honden zijn de harde en onverwachte knallen van het vuurwerk vaak geen feest. 
Plotselinge flitsen in allerlei kleuren, knetterend lawaai, sissende en fluitende geluiden en een heleboel harde knallen. Begrijpelijk dat een hond niet goed weet wat hij hiermee moet!

Als honden het zelf voor het zeggen hadden, vertrokken ze medio december naar een rustiger oord en kwamen ze 2 januari pas weer terug. Helaas zit dat er voor de meeste honden niet in en moeten ze aan het vuurwerk geloven. 
Als eigenaar zijn wij verantwoordelijk voor het welzijn van onze honden. Eén van onze taken is om hen zo goed mogelijk door de periode van vuurwerk heen te loodsen.

Maar hoe doe je dat?
Hierover krijg je tips en voldoende ruimte om je vragen te stellen tijdens de lezing en gaan we het onder andere hebben over: wat je het beste kunt doen als de hond schrikt van vuurwerk en hoe je  angst voor vuurwerk bij een jonge hond kan  voorkomen.

Heb je een jonge hond die nog nooit een oud en nieuw heeft mee gemaakt of een hond die angstig is voor vuurwerk dan is deze lezing dus absoluut een aanrader.

Kind & Hond workshop

Elke workshop een ander thema!

Niets is leuker dan dat jouw kind en hond de beste maatjes zijn. Samen spelen, knuffelen en gezellig samen zijn. Dit kan ook heel goed! Maar… er zijn wel regels die uw kind zal moeten leren en toepassen om de omgang met de hond goed te laten verlopen. Een hond is geen mens en om ongelukken te voorkomen is onderling begrip van groot belang.

Tijdens deze workshops staan we kort stil bij de belangrijkste omgangsregels tussen kind en hond en daarnaast worden er spelenderwijs basiscommando’s, trucjes en geschikte spelletjes aangeleerd.

De workshop is geschikt voor kinderen tot 12 jaar en daarbij moet de hond, bij voorkeur, minimaal de basiscursus oid gevolgd hebben. Ook moet de hond moet sociaalvaardig zijn naar mens en hond. Stuur bij twijfel even een mailtje.

Hondentaal lezing

Honden communiceren, onderling maar ook met ons.

Dit doen ze voornamelijk door het gebruik van hun lichaam. Lichaamstaal geeft aan hoe ze zich voelen, wat ze willen of juist niet willen. Subtiele veranderingen in houding, stand van oren of staart geeft enorm veel informatie en maakt het mogelijk hierop te anticiperen. Honden gebruiken hun hele lichaam om te communiceren. 

We leren stukje bij beetje meer van hun taal waardoor het mogelijk is steeds meer van hun doen en laten te begrijpen.

De lezing is gericht op de wijze waarop honden onderling maar ook met ons communiceren. 

Meld je nu aan!

Wil je een strippenkaart aanschaffen, inschrijven voor één van onze blokken of de planning inzien? 

Schuiven naar boven